Wednesday, February 6, 2008

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΙΑΔΑΣ

Συμπληρώνεται ενάμισης μήνας που η μέρα μας ξεκινάει και τελειώνει με το θέμα αυτού του απίστευτου τύπου του Ζαχόπουλου. Και εγώ ένα πράμα ξέρω. Οτι ακουλουθείται η συνήθης εν Ελλάδι τακτική της συγκάλυψης. Σκυλοκαυγάς στα κανάλια, φασαρία απ’το πρωί ως το βράδυ, αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές (άλλη κορυφαία απάτη αυτή) και στο τέλος μια τρύπα στο νερό. Η υπόθεσις στο αρχείο. Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν είχε να κρύψει τίποτε, παρέπεμψε το θέμα εις την Δικαιοσύνη και, η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Και επειδή είναι και μεγαλόψυχοι, συγχωρούν τους μέχρι προ τινός κατηγόρους τους και, πάμε γι’άλλα... Όπως ένα τραπεζάκι ας πούμε, εις υγείαν πάντα των κορόιδων από κάτω. Γιατί, έτσι δεν συνέβη με τις στρατιωτικές προμήθεις επί Τσοχατζόπουλου – Παπαντωνίου; Τους τραπέζωσε ο Μεϊμαράκης και από πάνω. Και κανονικά η Ν.Δ έπρεπε να ζητήση συγγνώμη απ’το ΠΑ.ΣΟ.Κ για τις κατηγορίες που εκτόξευε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση και επί δική της διακυβέρνησης... αθώοι οι κατηγουρούμενοι. Αλλά να μην ξεφεύγουμε και πίσω στα Ζαχόπουλο λοιπόν, γιατί μιλάμε για ΑΠΟΛΥΤΩΣ σκηνοθετημένη υπόθεση το να βγή τη συγκεκριμένη στιγμή το θέμα. Γιατί ήταν ήδη γνωστό ότι οσονούπω έσκαγε η υπόθεση της Siemens. Το οποίο είναι όντως ασύμμετρη απειλή για το πολιτικό κατεστημένο και ήθελαν να προετοιμαστούν. Από το καλοκαίρι είχε σκάσει θορυβωδώς το θέμα στη Γερμανία με δημοσιεύματα της Suddeutche Zeitung και ήταν και προεκλογική περίοδος εδώ και το κάνανε όλοι γαργάρα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι ενώ τώρα κάνουνε τους γνώστες και τους ρεπόρτερς. Με τον εκδότη μας και τη Διευθύντρια Συντάξεως το’χαμε συζητήσει, αλλά στοιχεία για την έρευνα δεν μπορούσες να βρής πουθενά εδώ. Και μετά τα δημοσιεύματα της Suddeutche Zeitung το καλοκαίρι λοιπόν, μέσα στο Δεκέμβριο που ξεκινάνε οι ανακρίσεις στη Γερμανία εδώ ξεκινάει η Ζαχοπουλιάδα.

ΕΔΩ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Πουθενά δεν ακούστηκε μια σωστή κουβέντα. Το θέμα εξαντλούταν στο αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κατονομάση τον κομιστή του DVD ο Ανδριανός, δηλαδή αν δικαιούταν να κάνη χρήση του δημοσιογραφικού απορρήτου, αν το DVD το προσκόμισε ο ένας ή ο άλλος, αν το μόνταραν και ποιός, πόσα είναι εν τέλει τα DVD και ούτω καθ’ εξής. Για την ταμπακέρα τίποτα. Το BBC σε δυό ώρες το ξεφλούδισε το θέμα. Και το πόσα κονδύλια διαχειρίστηκε το Ζαχόπουλος και που πήγαν αυτά και τις περιπτώσεις ύποπτων αρχαιολογικών αποχαρακτηρισμών. Και σιγά που θα έχανε και τη ευκαιρία να πετάξη τις μπηχτές: ορίστε κύριοι, καμαρώστε ανίκανους ανθρώπους πως μετέρχονται το πολιτιστικό τους προϊόν και θέλουνε και τα μάρμαρα και από πάνω. Εγώ ερωτώ: τι έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα; Μήπως τη βαριά της βιομηχανία; Μήπως παράγει ενέργεια; Στην πολιτιστική της κληρονομιά στηρίζεται που της φέρνει από κανένα τουρίστα. Και υπεύθυνος λοιπόν για την χάραξη της πολιτικής στο κορυφαίο αυτό Υπουργείο, τοποθετείται ένας παντελώς ανίκανος άνθρωπος, που χαζογελούσε όταν καιγόταν η Ολυμπία, με υπεραρμοδιότητες και λύνει και δένει. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους; Ένας κύριος τίποτα να διαφεντεύει τις τύχες ενός τόσο σπουδαίου και κρίσιμου τομέα και να τον χρησιμοποιεί σαν τσιφλίκι του. Επειδή είναι φίλος της πρωθυπουργικής οικογένειας. Είχε στηθή ή όχι στο Υπουργείο μηχανισμός προσλήψεων, παροχής διευκολύνσεων με αρχαιολογικούς αποχαρακτηρισμούς και λεηλασίας πακτωλού δισεκατομμυρίων; Και αυτός ο απαράδεκτος τύπος χρησιμοποιούσε τη θέση του και την ισχύ του για να ρίχνει γκόμενες. Κάτσε μου για να σε διορίσω. Αλλά κάπου έρχεται και η στραβή. Υπουργοί έρχοταν λοιπόν, Υπουργοί έφευγαν, υφυπουργοί άλλαζαν αλλά ο Ζαχόπουλος ακλόνητος. Αλλά εμείς ακόμα αναζητούμε τον κομιστή του DVD. Επίσης, πού ακούστηκε το πρωθυπουργικό γραφείο να παραλαμβάνη ταινίες παράνομου περιεχομένου και μάλιστα να τις κρατά σε κάποιο συρτάρι; Δεν είναι ποινικό αδίκημα αυτό; Επιμελώς επίσης έχει υποβαθμιστή ο ρόλος του εργατολόγου της Γ.Σ.Ε.Ε στην υπόθεση. Πρωτοφανούς ασυλίας τυγχάνουν οι εργατοπατέρες. Δηλαδή κανένας από εκεί δεν ήξερε; Ούτε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ; Και τώρα ο εργατολόγος λέει έχει ψυχολογικά προβλήματα... τάσεις αυτοκτονίας. Μα εφ’όσον νοσηλεύεται σε κλινική και κάνει θεραπεία, τι αξία θα έχη οποιαδήποτε απολογία του μετά; Μήπως κι αυτό βοηθάει στο να τη σκαπουλάρουν κάποιοι που ενδεχομένως να ενέπλεκε ο δικηγόρος; Γιατί βεβαίως, δεν θα έχη καμιά αξία η κατάθεση ενός ψυχασθενή.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε

Και βεβαίως το όλο θέμα στάθηκε αφορμή για να αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι μεγαλοεκδότες. Γιατί τα κόζα αλλάζουνε και πάει να διαμορφωθή νέο τοπίο. Μάχη μέχρις εσχάτων δηλαδή αν δε τα βρούνε. Το Star του Βαρδινογιάννη, να ανοίγει πόλεμο με το Mega όπου είναι μέτοχος ο Βαρδινογιάννης. Ο Θέμος αλήθεια τώρα θυμήθηκε να βγάλει τις βίλες του Ψυχάρη και τις επιδοτήσεις στον Λαμπράκη; Ελπίζω μόνο να μην αναγκαστή να του ξαναζητήση δημοσίως συγγνώμη όπως τότε που τον ενέπλεξε σε προμήθειες με εξοπλισμούς και μετά έκανε δήλωση μετανοίας. Ο Μάκης τώρα τα θυμήθηκε όλα αυτά να τα καταγγείλει; Όπου φύγει φύγει αυτός γιατί βλέπει ότι ξεσπάει καταιγίδα. Και να δούμε τι άλλο έχουν να δούν τα μάτια μας. Επί της ουσίας πάντως άλλη μια υπόθεση θα πάει στο αρχείο. Ίδια τύχη με Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά και ομόλογα. Όπως στα μουλωχτά εν μέσω του σήριαλ Ζαχοπούλου μπήκαν και οι υποκλοπές. Εκτός αν την πληρώσει κανένας Θέμος γιατί η εφημερίδα του είχε μπεί σφήνα στους μεγαλοεκδότες. Χαίρετε.

2 comments:

? said...

πρέπει να βάλω δορυφορική... καλημέρα!

TONUSU said...

Ειρωνευόμαστε, ε;;; καλααα!!!